Olge julged ise ka kommentaaridesse jätma, saame üksteist aidata :)
Sobivad ka välismaised lingid, mida hiljem uurides saame tõlkida üksteisele kui kohe pihta ei saa.
http://www.raudnetervis.com/2012/lchf-juustukook/
http://pinterest.com/barba1124/lchf/
http://pinterest.com/nomnomgal/lchf-recipes/
MANDLILEIB
1 dl mandlijahu
1 muna
10 g võid
näpuotsaga soola.
Sega kausis kahvliga läbi kõik, vala mikroahju plaadile ( selle tunduski kahtlane, nägi välja nagu pannkook ).Küpseta mikrouunis max kuumusel 2 min.
aga on ka veel kookosleib:
VALGE LEIB KOOKOSEST
1 PÄTS
10 suurt muna
75 g (5 sl) sulatatud võid
1 tl soola
3/4 tassi (1,75 dl) kookosjahu
2 tl küpsetuspulbrit
Seesamiseemned
Kuumuta ahi 175 ° C . Klopi munad vahule. Lisa sulavõi. Sega kuivained ja lisa muna segu. Sega. Pane leivavormi pärgamentpaber ja vala segu sinna sisse. Puista seesamiseemned peale. Küpseta ahju keskosas umbes 35 minutit .
Rösti enne söömist .
Proteiinileib
15% süsivesikuid, 35% valke, 50% rasvu
Koostisosad:
• 250 g rasvatut kohupiima
• 6 muna
• 100 g jahvatatud mandleid
• 100 g purustatud linaseemneid
• 5 spl nisukliisid
• 2 spl täisterajahu
• 1 pakike küpsetuspulbrit (15 g)
• 1 tl soola
Valmistamine:
Valmistamine:
• Sega omavahel kohupiim ja munad. Seejärel lisa segule kõik teised koostisosad ja sega kõik ühtlaseks massiks.
• Vala segu võiga määritud kandilisse koogivormi ning küpseta leiba 150-kraadi juures 60-90 minutit (oleneb ahjust ja vormist). Proovi hambaorgiga, kas kook on küps (hambaork jääb küpse leiva puhul puhtaks).
• Lase leival natuke jahtuda. Valmis!
Salat:
jääsalat
paprika
kurk
tomat
feta juust
riivitud muna
singikuubikud
Hellmansi majonees
hapukoor
http://tahtikokkab.blogspot.com/2011/01/spinati-lohe-rull.html
http://swedish-diet.blogspot.com/2012/03/breakfast-buns.html
http://lchfdieet.blogspot.com/2012/05/retsepte-tagumik-trimmi-saatest.html
Püreesupp
1 suur brokkoli
300g kõrvitsat
1spl soola
1spl värsket riivitud ingverit
200ml kookospiima
180g Lepasuitsu määrdejuust
4 viilu peekonit
50g riivitud juustu
Keetsin köögiviljad pehmeks ja kurnasin vee.
Lisasin soola ja natuke värsket ingverit ning püreestasin saumiksriga.
Kallasin juurde kookospiima, paki määrdejuustu ning mikserdasin ühtlaseks.
Lasin korraks keema ning serveerisin praetud peekoni tükkide ja riivitud juustuga.
Värske salat kitsejuustuga
Tomatit
Kurki
Lehtsalatit
Kitsejuustu
Dijoni sinepiseemned
Hapukoor
Till
Sool
Lõikasin paksud tomati viilud ning katsin kitsejuustu ja sinepiseemnetega.
Asetasin tomatid eelsoojendatud ahju (200C) kuni juust oli pealt õrnalt pruunikas.
Hapukoorele lisasin peotäis tükeldatud tilli ja maitse järgi soola.
Coconut milk custard (kookose munavorm)
Kanafilee juustu ja peekoniga
Turult saadu hakkab vaikselt otsa saama, kuid täna õnnestus veel teha salat värskest kodujuustust, tillist, kurgist ja tomatist. Kõrvale keetsin brokkolit, kuhu lisasin natuke soola ja võid.
Alguses oli mul plaan teha kanafileerulle, kuid liha-haamri puudumisel, ei õnnestunud mul fileed rullida. Seega praadisin kergelt kana, panin peale mozzarellat ning sinna peale peekoniviilu. Hoidsin kana umbes 10 minutit eelsoojendatud ahjus (200C).
Värske salat kitsepiimajuustu ja suitsusingiga
Lõikasin tomati ja kurgi ning panin taldrikule. Turult ostetud värskele hapukoorele lisasin tilli ja natuke soola ning panin kastmeks peale. Kitsepiimajuusutust lõikasin 1cm paksused viilud, panin peale Dijoni sinepiseemneid ning asetasin 5 minutiks ahju (200C). Samal ajal lõikasin suitsusingi (muidugi jälle turult ostetud) kuubikuteks ning lisasin salatile hulka. Kui juustu ahjust välja võtsin lasin ~2minutit seista, et see tahkuks ja siis tõstsin selle salatile peale.
Ahjukotletid lillakapsa ja rohelise sibula-hapukoore salatiga
Kotletid: seahakklihale lisasin küüslauku, soola, ja pipart. Panin juurde 1 muna ja natuke hapukoort. Segasin massi ning laotasin ahjuplaadile ühtlased pätsid, mis panin eelsoojendatud ahju (220'c). Kotletid on valmis kui pealt kuldpruunid.
Munamuffinid
Vahustasin 5 muna ja lisasin natuke soola. Lisasin munale tomati tükid, riivitud juustu ja kergelt praetud viinerid. Ahju eelsoojendasin 175 kraadini. Segu kallasin muffinivormi ja panin ahju 18-20 minutiks.
Võib teha hommikusöögiks, kuid ka suupisteteks külalistele.
Omlett spinati, mozzarella ja peekoniga
Sealiha juurikatega
Praadisin kergelt sealiha viilud ja lisasin tükeldatud avokaado pannile juurde.
Samal ajal keetsin kergelt külmutatud juurviljad. Kurnasin vee ja lisasin pannile juurde.
Segasin 2tl sinepiseemneid väikse piimaga (~pool tassi) ja lisasin pannile juurde.
Värskekapsahautis ja salat
Salat on värskest kapsast, kurgist, tomatist, kitsejuustust ja sinepiseemnetest
Juurvilja wok kanaga
Boheemi Caesari salat
Praadisin kergelt sealiha viilud ja lisasin tükeldatud avokaado pannile juurde.
Samal ajal keetsin kergelt külmutatud juurviljad. Kurnasin vee ja lisasin pannile juurde.
Segasin 2tl sinepiseemneid väikse piimaga (~pool tassi) ja lisasin pannile juurde.
Värskekapsahautis ja salat
Salat on värskest kapsast, kurgist, tomatist, kitsejuustust ja sinepiseemnetest
Juurvilja wok kanaga
Boheemi Caesari salat
Tuesday, October 2, 2012
Kiire õhtusöök
Salatileht, kurk, tomat, paprika. Kookosrasvaga praetud kanaviineri tükid. Peale puistatud spetsiaalset salati juustu (salad cheese).
Röstbiif röstitud köögiviljade ja bernaise kastmega
Tooraine:
Kogus 6-8 in.
Röstbiif850 g Veise välisfilee
1 pea Küüslauk
⅓ pott Tüümian
Sool & pipar
Või ja külmpressitud kookoseõli praadimiseks
Röstitud köögiviljad400 g Peet
400 g Progand
150 g Punane sibul
50 g Küüslauk
⅔ pott Tüümian
Sool & pipar
Või ja külmpressitud kooskoseõli
Röstitud kirsstomatid250 g Kirsstomat
3 spl Balsamico äädikas
2 spl Mesi
Sool & pipar
Bernaise kaste4 tk Munakollane
400 g Või
1 spl Valgeveiniäädikas
½ tk Sidrun
⅓ punt Estragon
Sool & valge pipar
Kuidas teha:
Röstbiif – Puhasta filee ja maitsesta soola ja pipraga. Aja pann kuumaks, pane pannile külmpressitud kookoesõli, või, pooleks lõigatud küüslauk ja tüümian. Pruunista liha mõlemalt poolt 3 min. Pane ahju 190 ℃ 10-15 min. Võta välja, tõsta taldrikule ja kata fooliumiga. Lase lihal puhata u. 10 min.
Röstitud köögiviljad – pese köögiviljad ja koori. Tükelda peet ja porgand oma maitse järgi mönusateks tükkideks, punane sibul sektoriteks ja küüslauguküüned pooleks. Sega kausis köögiviljad kokku maitseainete, ürtide, või ja kookosõliga. Vala ahjuplaadile ja rösti ahjus 190 ℃ 30-40min. Veidi enne köögiviljade valmimist pane plaadile kirsstomatid, nirista tomatitele mesi ja balsamico äädikas ning raputa peale veidi soola ja pipart ning rösti veel 5 min.
Bernaise kaste – Pane või potti ja lase sulada tasasel tulel. Koori pinnale tekkinud piimakoorik ja vala või teise potti ilma, et põhja sadestunud piim kaasa tuleks.
Noki estragoni lehed vahepeal ja tükelda kergelt terava noaga.
Sega kausis kokku munakollased ja valgeveiniäädikas ning aseta vesivannile. Kuumuta pidevalt vispliga segades kuni vaht hakkab paksenema. Tõsta kauss vesivannilt maha ja hakka lisama peene nirena selitatud võid. Kui kaste on liiga paks, lisa veidi kuuma vett. Kui kõik või on lisatud, lisa maitse järgi sidrunimahla, soola ja valget pipart. Kastme võib valmis teha u. 30 min enne serveerimist ja hoida soojas kohas. Just enne serveerimist lisa tükeldatud estragon.
Šokolaadimousse 1-minuti vaarikajäätisega
Tooraine:
Kogus: 6-8 in.
Šokolaadimoussee300 g Tume šokolaad (70%)
4 tk Muna (Vabajooksu)
55 g Suhkur
1 spl Kakaopulber (hea kvaliteediga/ Meie Mark ei sobi)
300 ml Vahukoor 35%
1-minuti vaarikajäätis250 g Külmutatud vaarikad
2 spl Mesi (voolav)
250 g Türgi jogurt
paar oksa värsket münti
Värsked vaarikad suvel serveerides
Kuidas teha:Sulata vesivannil šokolaad ja lase veidi jahtuda. Vahusta munad ja suhkur seni, kuni segu muutub heledaks ja tugevaks vahuks. Eraldi nõus vahusta vahukoor ja kakao.
Sega õrnalt kokku omavahel ühtlaseks massiks šokolaad ja kakaovahukoor. Tasapisi segades lisa munavaht. Jaga saadud mass vormidesse ja pane külmikusse vähemalt 1 tunniks settima. 30 min. enne serveerimist tõsta välja soojenema.
Pane mesi, jogurt ja mõned lehed münti blenderisse ning sega läbi. Lisa külmunud vaarikad ja blendi kuni on ühtlane jäätisetaoline mass. Serveeri koheselt. Mida külmem kõik on, seda parem on tulemus. Serveeri koheselt!
Vajad:
- 150g Kreeka jogurtit 10% = 5,3
- 40 ml Vahukoor 35% = 1,2
- 20 g Isetehtud müslisegu = 2,5
- 3 g NoMu suhkruvaba shokolaadipulbrit = 1,3
- Sega kreeka jogurt vahukoorega
- Lisa shokolaadipulber ja müsli
Vajad:

- 400g kanafileed = 0
- 1 muna =o
- 100g riivjuustu= 0 (jämedam riiv)
- näpuotsaga karrit = 1
- 100g hapukoor 30% = 2,7
- näpuotsaga karrit = 1
- 50g Provansaal majoneesi 50% (Tarplan) = 2,5
- Kolpi muna kergelt kahvliga lahti.
- Lisa riivjuust ja karri, sega.
- Lõika filee pikuti pooleks (kui filee on rinnatükist), peksa lihahaamriga õhukesteks filee steikideks.
- Keera fiee steike segu sees ja prae õlis kuldpruuniks.
- Sega kastme koostisosad
- Serveeri endale meelepäraste köögiviljadega.

13. aug 2012
Vajad:
Või tee endale ise sobivatest seemnetest ja pähklitest müsli
.
- 50g Parapähkleid = 6,4
- 45 g Seedermänniseemneid = 1,8
- 40g Päevalilleseemneid = 7,50
- 30g Kookoshelbeid = 1,90
- 50g Metspähkleid = 8,35
- 50g Kõrvitsaseemneid = 6,7
- 1g = 0,123
- 20g =2,5


9. aug 2012
8. aug 2012
8. aug 2012
Vajad:
- 150g Jääsalatit = 1,2
- 100g Tomatit= 3,3
- 100g Kurki, värsket =1,4
- 40g Paprikat, roheline = 1
- 30g Mugulsibulat = 1,4
- 150 Arla juustukuubikud oregano ja basiiliku 10%= 0,3
- natuke oliivõli=0
- (kes soovib lisab oliive ka)
- näpuotsaga värsket või kuivatatud oreganot ja basiilikut=0,2
- suti soola, värskelt jahvatatud musta pipart (võid kasutada ka sidrunipipart)
6. aug 2012
Vajad:
400g Seguhakkliha=0
2 kanamuna= 0
50g mugulsibulat= 2,4 (kui sv.on vaja kokku hoida jäta sibul ära)
100g Hapukoort 30%=2,8
soola,pipart, 1 loorbrileht (peenestad näppude vahel nii peeneks kui saad)
Kokku=5,2
Pane kõik ained kaussi ja sega käega. Klopi käega see nö tainas natuke nagu vahuseks. Prae pannil kotletid. Pannile jäänud rasv vala valmis kotlettidele peale. Serveeri endale suupäraste köögiviljadega (keedetud brokkoli ja lillkapsaga või hapukoorese tomati kurgi salatiga.)
400g Seguhakkliha=0
2 kanamuna= 0
50g mugulsibulat= 2,4 (kui sv.on vaja kokku hoida jäta sibul ära)
100g Hapukoort 30%=2,8
soola,pipart, 1 loorbrileht (peenestad näppude vahel nii peeneks kui saad)
Kokku=5,2
Pane kõik ained kaussi ja sega käega. Klopi käega see nö tainas natuke nagu vahuseks. Prae pannil kotletid. Pannile jäänud rasv vala valmis kotlettidele peale. Serveeri endale suupäraste köögiviljadega (keedetud brokkoli ja lillkapsaga või hapukoorese tomati kurgi salatiga.)
6. aug 2012
Vajad:400g Seguhakkliha=0
100g Porgandit=5,3
100g Peakapsast=3,4
Kokku 8,7
Prae hakkliha pannil ära ning lisa riivitud porgand ja peeneteks ribadeks hakitud peakapsas. Maitsestasin näpude vahel peeneks tehtud loorbriga, suti sojakastet(1 punkt) ja jahvatatud pipart. Porgandi ja kapsa asemel võid kasutada keedetud lillkapsast ja brokkolit (100g brokkolit=2,2 100g lillkapsast= 2)

Munakarri?
4le:
8 muna
kookosõli
3-4 spl purustatud tomateid
25 g gheed
1 sibul
1 küüslauguküüs
400 ml kookospiima
1 tl kurkumit
0,5 tl cayenne pipart
soola
6 kahvrilaimi lehte
Kiire lõhe porruga
Retsept
oli mõeldud mikrolaineahjus küpsetamiseks, aga meie majapidamises
sellist agregaati ei ole ega hakka ka kunagi olema. Küpsetasin
tavapärases ahjus, nii et allpool siis minu mugandatud versioon.
Supermaitsev!!!
700g porrut
3 spl oliivõli
2 spl täisterasinepit
2 spl mett
poole sidruni mahl
250 g kirsstomateid
4 nahata lõhefileed (ca 175 g/tk)
Viiluta porru ja hauta ahjus või pannil pehmeks. Poolita tomatid ja lao
porrude peale. Sega kokku õli, sinep, mesi ja sidruni mahl. Vala pool
kastmest porru ja tomatite peale. Aseta sinna kalafileed, maitsesta
soola-pipraga ja vala neile ülejäänud kaste. Küpseta 200°C ahjus 15-20
minutit.'
Mandlileib
Gluteeni, teravilja, suhkru ja pärmivaba leib.
Või on ta nüüd saib. Linaseemned ununesid ja veidi lapik tuli, aga
maitses üli hea. :) Sobib ideaalselt paksu kihi pasteediga! :P
1,5 dl kookosjahu
3,5 dl mandlijahu
1 dl linaseemneid
0,5 tl küpsetuspulbrit
törts soola
5 muna
3 spl kookosõli
1 spl õunaäädikat
Sega omavahel kuivained. Vahusta munad, lisa õli ja äädikas ning
seejärel kuivained. Vala taigen leivavormi ja küpseta 180°C ahjus 40-50
minutit.
Kolme juustuga täidetud paprika
150 g Suitsujuust 18%
125 g Toorjuust
maitsestamata
330 g Tere mozzarella
kirsid 18,0%
4 paprikat
100 g kirsstomateid
2 spl pähklipuru
peterselli
pipart
Pese paprika. Lõika
pikuti pooleks, nii et varre osa jääks mõlema poole külge.
Eemalda seemned. Haki petersell.
Tükelda või riivi
suitsujuust, mozzarella kirsid lõika pooleks. Sega kõik
toorjuustuga Paprika poolikud täida juus-
tuseguga. Puista üle
hakitud peterselli ja pühklipuruga. Maitsesta pipraga. Küpseta 225
kraadi juures u 20 minutit.
Serveerimisel võid
juurde pakkuda salatit.
Gratineeritud lillkapsavorm
200 g Merevaik
sulatatud juust kukeseentega 18,5%
1 suurem lillkapsapea
1 dl lillkapsa
keeduleent
50 g riivitud juustu
soola ja musta pipart
Keeda lillkapsaõisikuid
soolaga maitsestatud vees 5 minutit. Kurna, kuid jäta osa vedelikku
alles kastme valmistamiseks. Sega omavahel sulajuust, lillkapsa
keeduleen ja riivjuust. Maitsesta soola ja musta pipraga. Pane
lillkapsas võitatud vormi ja vala peale sulajuustukaste. Küpseta
225 kraadises ahjus grillireziimil 5 minutit.
Nuikapsas koore-tilli kastmes
300 g porgandeid
3 sl võid
4 dl vett
1 kanapuljongikuubik
1 dl hakitud tilli
3 dl kohvikoort või vahukoort
Soola ja musta pipart
Koori nuikapsas, lõika õhukesteks, umbes poolesentimeetristeks viiludeks ja tükelda veel väiksemaks. Koori ja viiluta porgandid. Pane potti või, vesi ja puljongikuubik ning lase keema. Lisa nuikapsa- ja porgandiviilud ning hauta umbes 20 minutit, kuni köögiviljad on pehmed ja tõsta siis vahukulbiga puljongist välja. Lisa hakitud till ja koor. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta köögiviljad potti tagasi, lase peaaegu keema ja tõsta pott pliidilt.
Kersti aluselise imesupi koostis
(ööpäevane kogus):
• peotäis rukolat, lambasalatit, beebispinatit ja basiilikut
• 2 tomatit
• üks kooritud kurk
• ise idandatud idud
• peotäis pähkleid (eelnevalt vees leotatud, et ensüümid eralduksid)
• külmpressitud oliiviõli
• Himaalaja sool
• must pipar
Kõik koostisained peeneks mikserdada, võtta viie-kuue lusikatäie kaupa enne sööki, ülejäänut hoida külmkapis.
(ööpäevane kogus):
• peotäis rukolat, lambasalatit, beebispinatit ja basiilikut
• 2 tomatit
• üks kooritud kurk
• ise idandatud idud
• peotäis pähkleid (eelnevalt vees leotatud, et ensüümid eralduksid)
• külmpressitud oliiviõli
• Himaalaja sool
• must pipar
Kõik koostisained peeneks mikserdada, võtta viie-kuue lusikatäie kaupa enne sööki, ülejäänut hoida külmkapis.
Avokaadosupp
4 küpset suurt
avokaadot
1 sidruni mahl
sool,
pipar,muskaatpähkel, till
3/4 liitrit
kanapuljongit
100 ml vahukoort
Lõika avokaadod pikuti
pooleks ning eralda kivid viljalihast. Püreesta saumikseriga
avokaadod koos poole koguse Creme fraiche-ga. Kuumuta kanapuljong
keemiseni, lisa ülejäänud Creme fraiche ja sool ning avokaadopüree
ja laimimahl. Lase kogu aeg segades supil keema minna ning lisa enne
serveerimist petersell ja must pipar.
Soovitus: avokaadot
valides võta vili, mille koor on hästi tume, lausa mustjas – siis
on see parajalt küps ja toit saab parema maitsega.
Guacamole sobib
suurepäraselt kõigi Mehhiko roogade või krõpsude juurde või
eraldi dipikastmena liha, köögivilja jms kõrvale
Mandlijahust pannkoogid
35-40 g mandlijahu
2 muna
60 ml kookospiima või vahukoort
praadimiseks võid või kookosrasva
serveerimiseks sobivad nii marjad, kui ka vahukoor
Sega kausis mandlijahu, munad ja kookospiim. Prae tulisel rasvaga määritud pannil segust väikesed pannkoogid. Serveeri pannkoogid koos banaaniviilude ja röstitud pähklitega.
Arvestuse järgi peaks välja tulema 5 pannkooki a`50g
Gluteenivabad küpsised kuivatatud kodumaiste marjade ja pähklitega
140 g mandlijahu
30 g sulatatud võid
natukene steviat
1 muna
1/4 tl soola
1/2 tl vanilliekstrakti
1/4 tl küpsetuspulbrit
kuivatatud kodumaiseid marju ja erinevaid pähkleid
Pane ahi 175 kraadi juurde sooja. Sega omavahel kõik koostisosad, kuni tekib ühtlane mass. Vormi segust väikesed pallikesed ja laota need küpsetuspaberile. Küpseta küpsiseid umbes 12-15 minutit. Valmis!
LCHF salat
50g suitsuvorsti
pool avokaadot
küüslauk
50g värsket kurki
50g paprikat
1 muna
majonees
See on mul selline külmetuskapi LCHF salat. Salatisse panen kõike mida kapis on peaasi, et süsivesikuid alla 5g 100g on.
LCHF kapsasalat
Koostis:
7 tassi peenestatud kapsas
1 punane sibul
1 tass majonees
2-3 tl Dijoni sinepit
1 tass hapukoor
soola ja musta pipart
Haki kapsas peeneks, selleks sobib hästi juustunuga.
Haki sibul peeneks.
Pane sibul ja kapsas suurde kaussi.Tee valmis kreemine kaste. Majonees, sinep, hapukoor, sool ja pipar. Lisa kastet kuni kapsas muutub kreemjaks.
Maitseb paremini kui seisab mõni tund külmkapis.
Ideaalne koos lihaga.
Suvikõrvitsasalat
Mõnus lisand rostbiifi või grillkana juurde, sobib hästi ka piknikukorvi sisse.
- 1 suur kooritud suvikõrvits
- 30 g võid
- 1 väike hakitud porru
- 0,5 dl majoneesi
- 2 dl hapukoort
- 100 g Philadelphia toorjuustu
- 1 - 2 sl Dijoni sinepit
- 1 tl hakitud kappareid
- soola ja musta pipart
Lõika suvikõrvits väikesteks kuubikuteks. Prae need kergelt võis läbi,
aga ära pruunista. Lase jahtuda, siis sega juurde ülejäänud
salatikomponendid. Maitsesta soola-pipraga.
Madala süsivesikutesisaldusega leib, sobib eriti hästi röstimiseks.
Kohandatud Rootsis populaarse LCHF-dieedi jaoks, sobib ka paleo-dieedi
puhul.
Klopi munad hästi kohevaks, siis lisa sulatatud või ja natuke soola. Sega läbi, siis sega õrnalt juurde kuivained.
Tõsta tainas võitatud või küpsetuspaberiga vooderdatud leivavormi. Puista peale seesamiseemneid soovi korral.
Küpseta 175kraadises ahjus u 40-45 minutit, kuni leib on läbinisti küps (vajuta näpuga - leib peaks veidi vetruma).
Šokolaadi-avokaadopuding kookospiimaga
Kreemjas ja tervislik magustoit!
NB: Vegan-versiooni jaoks kasuta vahtrasiirupit ja mitte mett.
Pane kõik ained kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks.
Serveeri!
Šokolaadi-avokaadokreem
Imelihtne avokaadokreem koosneb vaid kolmest komponendist! Kreem on
väga intensiivse maitsega, nii et serveeri seda väikeste portsjonitena.
Pane tükeldatud avokaado viljaliha, kakaopulber ja mesi miksrianumasse.
Püreesta kann- või nuimiksriga ühtlaseks - vajadusel lisa tilk vett.

1 päts (u 20 viilu)
- 10 suurt muna
- 50 g sulatatud võid
- 0,5 - 1 tl soola
- 1,5 dl kookosjahu
- 1,5 dl jahvatatud mandleid
- 3 tl küpsetuspulbrit
- Peale:
Tõsta tainas võitatud või küpsetuspaberiga vooderdatud leivavormi. Puista peale seesamiseemneid soovi korral.
Küpseta 175kraadises ahjus u 40-45 minutit, kuni leib on läbinisti küps (vajuta näpuga - leib peaks veidi vetruma).
Šokolaadi-avokaadopuding kookospiimaga
NB: Vegan-versiooni jaoks kasuta vahtrasiirupit ja mitte mett.
neljale
- 3 hästi küpset California avokaadot (ainult viljaliha)
- 1,5 dl hästi kvaliteetset kakaopulbrit (100% puhast kakaod)
- 1,5 dl vahtrasiirupit või
- mett
- 4 sl kookospiima
- 2 tl vanilliekstrakti
Serveeri!
Šokolaadi-avokaadokreem
20 väikest portsjonit
- 350 g küpset avokaado viljaliha (u 2 avokaadost)
- 20 g kakaopulbrit
- 70 g akaatsiamett
Komponendid
Põhi
200g mandlijahu või mandlimassi (peeneks jahvatatud kooritud mandlid)
2 teelusikatäit jahvatatud kaneeli
2 teelusikatäit mõrut täisrasvast kakaod
50g võid
1 muna
1 teelusikatäis vaniljeekstrakti
1/4 teelusikatäit steviat
- See more at: http://www.raudnetervis.com/2012/lchf-juustukook/#sthash.HZB9spZw.dpuf
Põhi
200g mandlijahu või mandlimassi (peeneks jahvatatud kooritud mandlid)
2 teelusikatäit jahvatatud kaneeli
2 teelusikatäit mõrut täisrasvast kakaod
50g võid
1 muna
1 teelusikatäis vaniljeekstrakti
1/4 teelusikatäit steviat
- See more at: http://www.raudnetervis.com/2012/lchf-juustukook/#sthash.HZB9spZw.dpuf
Komponendid
Põhi
200g mandlijahu või mandlimassi (peeneks jahvatatud kooritud mandlid)
2 teelusikatäit jahvatatud kaneeli
2 teelusikatäit mõrut täisrasvast kakaod
50g võid
1 muna
1 teelusikatäis vaniljeekstrakti
1/4 teelusikatäit steviat
Täide
500g toorjuustu (toatemperatuuril)
100g 20% hapukoort
3 muna
1 väike sidrun (mahl ja koor)
2 teelusikatäit vaniljeekstrakti
Maitse järgi steviat (pulber või vedelik)
Valmistamine
Põhi
1. Sega kausis mandlijahu/jahvatatud mandlid, kaneel ja kakaopulber.
2. Lisa sulatatud või, muna ja vaniljeekstrakt ning sega kõik komponendid ühtlaseks massiks.
3. Vala valmis segu sobiva suurusega küpsetusvormi ning vormi sõrmedega ühtlase paksusega kiht põhja ja seinte külge.
4. Kui segu on liiga pehme ja tuleb seinte küljest lahti, paiguta vorm koos seguga 10 minutiks külmkappi.
Täide
1. Lisa blenderisse või köögikombaini anumasse toorjuust, hapukoor, munad, sidrunimahl, sidrunikoor ja vaniljeekstrakt.
2. Sega madalal või keskmisel kiirusel, kuni mass on ühtlane.
3. Lisa steviat, kuni toorjuustusegu on soovitava magususe saavutanud.
Viimased sammud
1. Eelsoojenda ahi 175 kraadini.
2. Vala segu ahjuvormi koogipõhjale peale.
3. Aseta vorm ahju ja küpseta ühtlasel kuumusel 45 minutit või kuni toorjuust noa või hambaorgiga testides eseme külge ei jää.
4. Lase valmis koogil vähemalt 3-4 tundi jahtuda. Parima maitse saavutad, kui koogi päev varem valmis küpsetad.
Alternatiivid
1. Magustamine: võid täite magustada mee ja stevia seguga – loo baas meega, lisades 2-3 spl mett, ning seejärel lisa steviat, kuni saavutad soovitud magususe. See variant sobib hästi neile, kes pole steviat varem kasutanud ning pelgavad magusaine õrna järelmaitset.
2. Põhjamaterjal: võid asendada pool mandlimassi/-jahu kookosejahuga, tehes nendest 50:50 segu. Sel juhul lisa põhja segusse kokku 2 muna. Võid põhja ka 100% kookosejahuga teha, kuid sel juhul lisa põhja sisse 3-4 muna, et see koos hoiaks.
3. Marjad: võid täite sisse ja/või valmis koogi peale lisada suvel värskeid, talvel külmutatud marju.
4. Šokolaad: võid sulatada ja valada valmis koogi peale tumedat šokolaadi (alates 70% kakaosisaldusega).
Kust komponente saab?
Enamuse komponentidest leiad tavalisest toidupoest.
Mandli- ja kookosejahu, steviat, kookoserasva (ära osta hõbedases paberis 500g kuubikut, mida toidupoodides müüakse) ja vaniljeekstrakti saab ökopoodidest. Mina külastan enamuse ajast Eliksiiri (www.eliksiir.ee), mis asub Järve Keskuse 2. korrusel, ning vahel ka Mulla tänaval Ökosahvrit (www.sahver.ee). Tervisepoode, kust vajaminevaid komponente leida saab, on veel. Leia enda jaoks sobiv.
- See more at: http://www.raudnetervis.com/2012/lchf-juustukook/#sthash.1CC7trDd.d
Põhi
200g mandlijahu või mandlimassi (peeneks jahvatatud kooritud mandlid)
2 teelusikatäit jahvatatud kaneeli
2 teelusikatäit mõrut täisrasvast kakaod
50g võid
1 muna
1 teelusikatäis vaniljeekstrakti
1/4 teelusikatäit steviat
Täide
500g toorjuustu (toatemperatuuril)
100g 20% hapukoort
3 muna
1 väike sidrun (mahl ja koor)
2 teelusikatäit vaniljeekstrakti
Maitse järgi steviat (pulber või vedelik)
Valmistamine
Põhi
1. Sega kausis mandlijahu/jahvatatud mandlid, kaneel ja kakaopulber.
2. Lisa sulatatud või, muna ja vaniljeekstrakt ning sega kõik komponendid ühtlaseks massiks.
3. Vala valmis segu sobiva suurusega küpsetusvormi ning vormi sõrmedega ühtlase paksusega kiht põhja ja seinte külge.
4. Kui segu on liiga pehme ja tuleb seinte küljest lahti, paiguta vorm koos seguga 10 minutiks külmkappi.
Täide
1. Lisa blenderisse või köögikombaini anumasse toorjuust, hapukoor, munad, sidrunimahl, sidrunikoor ja vaniljeekstrakt.
2. Sega madalal või keskmisel kiirusel, kuni mass on ühtlane.
3. Lisa steviat, kuni toorjuustusegu on soovitava magususe saavutanud.
Viimased sammud
1. Eelsoojenda ahi 175 kraadini.
2. Vala segu ahjuvormi koogipõhjale peale.
3. Aseta vorm ahju ja küpseta ühtlasel kuumusel 45 minutit või kuni toorjuust noa või hambaorgiga testides eseme külge ei jää.
4. Lase valmis koogil vähemalt 3-4 tundi jahtuda. Parima maitse saavutad, kui koogi päev varem valmis küpsetad.
Alternatiivid
1. Magustamine: võid täite magustada mee ja stevia seguga – loo baas meega, lisades 2-3 spl mett, ning seejärel lisa steviat, kuni saavutad soovitud magususe. See variant sobib hästi neile, kes pole steviat varem kasutanud ning pelgavad magusaine õrna järelmaitset.
2. Põhjamaterjal: võid asendada pool mandlimassi/-jahu kookosejahuga, tehes nendest 50:50 segu. Sel juhul lisa põhja segusse kokku 2 muna. Võid põhja ka 100% kookosejahuga teha, kuid sel juhul lisa põhja sisse 3-4 muna, et see koos hoiaks.
3. Marjad: võid täite sisse ja/või valmis koogi peale lisada suvel värskeid, talvel külmutatud marju.
4. Šokolaad: võid sulatada ja valada valmis koogi peale tumedat šokolaadi (alates 70% kakaosisaldusega).
Kust komponente saab?
Enamuse komponentidest leiad tavalisest toidupoest.
Mandli- ja kookosejahu, steviat, kookoserasva (ära osta hõbedases paberis 500g kuubikut, mida toidupoodides müüakse) ja vaniljeekstrakti saab ökopoodidest. Mina külastan enamuse ajast Eliksiiri (www.eliksiir.ee), mis asub Järve Keskuse 2. korrusel, ning vahel ka Mulla tänaval Ökosahvrit (www.sahver.ee). Tervisepoode, kust vajaminevaid komponente leida saab, on veel. Leia enda jaoks sobiv.
- See more at: http://www.raudnetervis.com/2012/lchf-juustukook/#sthash.1CC7trDd.d
Mikrouuni küll ei soovita toidutegemiseks, see tapab kõik toitained ära, isegi vee rikub! Seejärel saab su keha mutanttoitu, millega ei oska midagi peale hakata..
VastaKustutaJah, hea tähelepanek, ma ei süvenend nii väga sellesse kui vaid retsepti olemasolule :)
Kustuta